KINDEROPVANGTOESLAG

KINDEROPVANGTOESLAG MET OF ZONDER VVE-INDICATIE


Wat betekent een VVE indicatie?
Een VVE (voor- en vroegschoolse educatie) programma is speciaal gericht op het stimuleren van de brede ontwikkeling van kinderen met extra aandacht voor de taal. Het Consultatiebureau geeft bij kinderen met een risico op een taalachterstand een schriftelijke indicatie af waarmee uw kind een VVE locatie kan bezoeken tegen een gereduceerd tarief.
Met een schriftelijke VVE indicatie betaalt u 7 uur, dit is ongeveer twee dagdelen. Het derde dagdeel met een maximum van 3 uur is gratis en wordt betaald door de gemeente Ede. Uw peuter maakt dan gebruik van een VVE programma van 3 dagdelen. U dient de schriftelijke indicatie samen met uw inschrijfformulier in te leveren bij de Klantenservice Spelenderwijs. Bezoekadres: Galvanistraat 1 6716 AE Ede. De Klantenservice bevindt zich op de tweede verdieping.

Hoe vraagt u kinderopvangtoeslag aan?
Via de website van de belastingdienst. U logt met uw DigiD in bij de Belastingdienst. Als u bent ingelogd, kunt u onze werkwijze volgen. Wanneer u hulp nodig hebt bij het invullen kunt u contact opnemen met de klantenservice Spelenderwijs zij helpen u graag.  De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:30-16:00 uur en vrijdag van 8:30-12:00 uur. Tel.: 0318 68 75 82

Wanneer vraagt u kinderopvangtoeslag aan?
Wanneer u drie maanden voor uw kind start op de peuteropvang de toeslag aanvraagt krijgt u de kinderopvangtoeslag op tijd.  Let op: u kunt tot maximaal 3 maanden na de start op de peuteropvang de toeslag aanvragen. De toeslag wordt dan alsnog met u verrekend.

Wat betaalt u voor de peuteropvang?
Maak gebruik van de rekentool.

De hoogte van de te betalen bijdrage aan Spelenderwijs is afhankelijk van het aantal uren dat uw kind per week naar de peuteropvang komt. Van de Belastingdienst ontvangt u kinderopvangtoeslag. De peuteropvang is 40 weken per jaar geopend. U betaalt een vast bedrag per maand. Spelenderwijs incasseert altijd rond de 1e van de maand vooruit.

Belangenvereniging van Ouder in de Kinderopvang.
BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft enkele hulpmiddelen ontwikkeld voor ouders die uitleg geven over kinderopvangtoeslag. Deze vind je hieronder bij praktische informatie.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag? Bel dan met de Belastingtelefoon op 0800 – 0543. Je kunt via dit nummer ook een afspraak maken met een van de adviseurs van de Belastingdienst Toeslagen.

Praktische informatie.

Download hier de BOinK App.